zaterdag 31 oktober 2015

Uiltje tutteldoekje

Afgelopen nachtdiensten gestart met een uiltje tutteldoekje. Ontzettend leuk en niet moeilijk om te maken! Last nightshifts i've started an owl babytoy. So much fun and not difficult to make!
Voor dit projectje heb ik glans katoen gebruikt. Brons/bruin, blauw en wit. Onder de foto's heb ik het patroon geplaatst. I've used shiny cutton. Brown, blue and white. Underneath the photos i've explained how it's made.

Haaknaald maat 3,5 (E)

Lijfje
Begin met donkerroze. Maak een magische ring en haak 6 vasten in de ring. Toer 2; 2 vasten in elke vaste (12). Toer 3; 2 vasten in elke 2e vaste (18). Als je het uiltje aan bijvoorbeeld een tutteldoekje wil bevestigen kan je het beste toer 4 alleen in de achterste lussen haken. Toer 4; 2 vasten in elke 3e vaste (24). Toer 5; 2 vasten in elke 4e vaste (30). Toer 6; 2 vasten in elke 5e vaste (36). Toer 7-16; 1 vaste in elke vaste (36). Wissel van kleur naar lichtroze. Toer 17; 1 vast in elke vaste (36). Toer 18; Haak elke 5e en 6e vaste samen (30). Toer 19; Haak elke 4e en 5e vaste samen (24). Toer 20; Haak elke 3e en 4e vaste samen (18). Níet afhechten. Vul stevig op. Vouw je haakwerk aan de bovenkant dubbel, haak 5 vasten in de eerste vaste vanaf de haaknaald. Haak in de volgende 6 vasten 1 vaste. Haak in de laaste vast weer 5 vasten en hecht de draad af.

Oogjes (maak er twee)
Begin met zwart. Maak een magische ring en haak 6 vasten in de ring. Toer 2; 2 vasten in elke vaste (12). Wissel van kleur naar wit. Toer 3; 2 vasten in elke 2e vaste (18). Hecht af, maar laat een lang stuk draad over om het oogje op het lijfje te naaien en borduur met wit een pupil.

Vleugels (maak er twee)
Begin met lichtroze. Maak een magische ring en haak 6 vasten in de ring. Tour 2; 2 vasten in elke vaste (12). Tour 3; 2 vasten in elke 2e vaste (18). Tour 4; 2 vasten in elke 3e vaste (24). Tour 5; 1 vaste in 4 vasten, half stokje in volgende vaste, stokje in volgende vaste, 2 dubbele stokjes in de volgende vaste (dus 2 d.stk in één vaste) 1 stokje in de volgende vaste, half stokje in de volgende vaste, 1 vaste de volgende in 14 vasten. Hecht af, maar laat een lang stuk draad zitten om de vleugel op het lijfje te naaien.

Zet nu de oogjes naast elkaar vast tussen toer 10 en toer 16. Naai de vleugels vast aan de zijkanten van het lijfje, met de punt schuin naar beneden. Borduur tot slot met oranje een snaveltje in het midden onder de oogjes.

Granny Square
Haaknaald maat 4 (G). Haak een granny square van 10 toeren, haak daarna een randje vasten er omheen (3 vasten in de hoeken) en haak er dan eventueel nog een sierrandje aan.

Tutteldoekje
Naai met een lang stuk draad het uiltje in het midden van de granny square, gebruik daarvoor de voorste lussen uit toer 4 van het uiltje. Draadje netjes wegwerken.
Veel plezier met het maken!!

2 opmerkingen: